Page 1 of 1

Trip report Google maps

Posted: Thu Mar 04, 2021 9:15 am
by CaptainSuburbia
When I click on these using android I just get a blank screen? It use to work fine for me. Thanks for any help!

Re: Trip report Google maps

Posted: Thu Mar 04, 2021 10:09 am
by BillMiddlebrook
So, you're clicking the "TRIP REPORTS" menu and then the orange "Display Google Map" button while on your Android phone/tablet?

I don't see an obvious problem with the page but I don't have a physical Android device to test on right now.

Anyone else seeing this problem?

Re: Trip report Google maps

Posted: Thu Mar 04, 2021 10:12 am
by yaktoleft13
Are you referring to trip reports with GPX files attached and the option to "display google maps" at the bottom? If so, I just opened one and clicked the button and it worked fine on a Google Pixel

Re: Trip report Google maps

Posted: Thu Mar 04, 2021 10:25 am
by CaptainSuburbia
BillMiddlebrook wrote: Thu Mar 04, 2021 10:09 am So, you're clicking the "TRIP REPORTS" menu and then the orange "Display Google Map" button while on your Android phone/tablet?

I don't see an obvious problem with the page but I don't have a physical Android device to test on right now.

Anyone else seeing this problem?
I'm sorry I wasn't very specific. I'm actually in someone's report with a gpx file attached and I hit display google map like yaktoleft13 mentions.

Ok, so I tried a friends phone and it works fine for them so I guess this is specific to my phone. It's a galaxy 7 so maybe it's getting too old.
20210304_101811.jpg
20210304_101811.jpg (53.01 KiB) Viewed 2161 times

Re: Trip report Google maps

Posted: Thu Mar 04, 2021 10:37 am
by DaveLanders
I'm getting the same thing on my Galaxy J7. I tried looking at the map in the recent San Miguel trip report by supranihilest. I don't look at the maps in trip reports very much, so I'm not sure whether or when this used to work on my phone

Re: Trip report Google maps

Posted: Thu Mar 04, 2021 10:48 am
by CaptainSuburbia
DaveLanders wrote: Thu Mar 04, 2021 10:37 am I'm getting the same thing on my Galaxy J7. I tried looking at the map in the recent San Miguel trip report by supranihilest. I don't look at the maps in trip reports very much, so I'm not sure whether or when this used to work on my phone
This just starting happening for me recently. At least a weeks now though.

Re: Trip report Google maps

Posted: Thu Mar 04, 2021 11:51 am
by BillMiddlebrook
Ok, once I get back to an appropriate device I’ll take a look.

Thanks for the heads-up!

Re: Trip report Google maps

Posted: Thu Mar 04, 2021 3:14 pm
by CaptainSuburbia
BillMiddlebrook wrote: Thu Mar 04, 2021 11:51 am Ok, once I get back to an appropriate device I’ll take a look.

Thanks for the heads-up!
Ok, nevermind. I updated chrome and now it works.

Re: Trip report Google maps

Posted: Thu Mar 04, 2021 4:30 pm
by BillMiddlebrook
Hooray! Maybe some of my most recent Google Map/Profile/etc. changes weren’t well received by that older browser version or perhaps it simply wasn’t refreshing some of the new script files.

Re: Trip report Google maps

Posted: Thu Mar 04, 2021 5:24 pm
by DaveLanders
When I use Chrome it works. It's version 88.0.4324.181, which is the latest according to the Play Store.

When I use the Samsung Internet Browser, it still doesn't work. It's version 13.2.2.4, also the latest according to the Play Store. I tried closing all of the tabs and the browser itself, and then reopening everything, and it still doesn't work. A 14ers.com logo briefly flashes in the middle, but the map is blank.

Since it works in Chrome, it isn't a big deal that it doesn't work in the Samsung Internet Browser. So if you don't want to spend any more of your valuable time on this, I understand completely

Re: Trip report Google maps

Posted: Thu Mar 04, 2021 6:07 pm
by BillMiddlebrook
Hmm,
I'll keep looking.

Thanks

Re: Trip report Google maps

Posted: Fri Mar 05, 2021 8:47 am
by CaptainSuburbia
BillMiddlebrook wrote: Thu Mar 04, 2021 4:30 pm Hooray! Maybe some of my most recent Google Map/Profile/etc. changes weren’t well received by that older browser version or perhaps it simply wasn’t refreshing some of the new script files.
Thanks for checking into it! I had forgotten I needed that updated and finally put 2 and 2 together. Still doesn't work in Samsung browser like Dave mentioned, but I'm not concerned with that either. Hope I didn't waste your time.